Vízszivattyú visszacsapó szeleppel

Megbízható vízszivattyú

Az önfelszívó szivattyúk segítségével nagy mennyiségű vizet juttathatunk a felszínre rövid idő alatt, például öntözés céljából. A vízszivattyú ebben az esetben csupán egy irányba áramoltatja a vizet. Hogyha nem szeretnénk, hogy a víz ne folyjon visszafelé, akkor egy visszacsapó szelep beszerelése lesz a megoldás.

Ez egy rendkívül hasznos és kisméretű alkatrész, ami egyáltalán nem kerül sokba. Sokszor használják a vízszivattyúk esetében ezt az apró alkatrészt. Többféle fajtája létezik, ami nem engedi a vizet visszafelé folyni. Alkalmazható tisztavíz, szennyvíz, akár levegő vagy más különleges közeg esetében is.

A szivattyúboltban elsősorban vízszivattyúhoz található visszacsapószelep. Hogyha a pincét elárasztja a víz nagyobb esőzések idején, vagy befolyik a szennyvíz, akkor azt mindenképp el kell onnan távolítani a lehető leggyorsabban.

Természetesen nem másra, mint egy vízszivattyúra lesz szükség. De, ha nem szeretnénk, hogy az esővíz visszafolyjon, akkor gondoskodnunk kell a visszacsapószelep alkalmazásáról is, a hatékony működés érdekében.

Vízszivattyú visszacsapó szeleppel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Filed under Egyéb